Peuterspeelzaal

Tot 16 uur spelen per week voor kinderen van 2 en 3 jaar.


  • 1000 Nieuwe woorden leren
  • Gezonde opvang
  • Doorgaande lijn naar de basisschool
  • Speelotheek & biblitotheek


Hier staan wij voor!

Peuters leren bij ons 1000 nieuwe woorden voor hun vierde verjaardag, maken al kennis met het basisonderwijs door te spelen in de onderbouwunit, lunchen gezond en bewegen minimaal één keer per week in een beweegles.

De peuterspeelzaal van De Regenboog is een goede voorbereiding op de basisschool. Aansprekende thema's en ontwikkelingslijnen zijn de basis voor het dagelijkse aanbod.


Peuters en kleuters spelen een aantal keer per week samen. Ze leren zo van en met elkaar en groeien op hun eigen manier en tempo onder professionele begeleiding van pedagogisch medewerkers. Dit is uniek!

Met Logo 3000 bouwen wij aan een stevige woordenschatbasis voor alle peuters. Woordenschat-ontwikkeling heeft een directe relatie met schoolsucces. Met aantrekkelijk materiaal breiden wij de woordenschat van peuters op een natuurlijke manier speels en snel uit.


Gezonde voeding is belangrijk. Wij laten onze peuters kennismaken met verschillende fruitsoorten als tussendoortje,

drinken water en lunchen met bruine boterhammen.


Bewegen is gezond. Dit doen we dan ook meerdere keren per dag. Binnen en buiten. Eén keer per week verzorgt een professional van Toppie Dordrecht de beweegles.


Wij hechten grote waarde aan ouderbetrokkenheid. Op iedere locatie is een uitleen waar spelletjes en boekjes geleend kunnen worden om thuis te spelen en lezen met je peuter.

Juf Marieke


“Ik begeleid peuters in hun ontwikkeling. Het is zo'n mooi vak!”

Een dag bij de peuters

De dag begint met de inloop waar ouders en peuters samen spelen. Een rustige overgang van thuis naar de peuterspeelzaal. De stoeltjes staan al in de kring, nog even zwaaien, een kus of knuffel en het liedje 'Goedemorgen allemaal...' begint.

Na de ochtendkring waarin woordenschat centraal staat, spelen de peuters en kleuters met elkaar in de ruimtes van de onderbouw. Er is een ruim aanbod aan speel- en leermateriaal voor alle kinderen. Buitenspel is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dit doen we dan ook twee keer per dag, net als vrij spel. Tijdens deze activiteiten begeleiden de pedagogisch medewerkers de peuters bij het maken van een ontwikkelingsstap. Peuters lunchen gezellig op de groep. Heerlijke gezonde boterhammen. Om 14.00 uur sluiten we de dag weer af. Tot morgen!

Tot 16 uur spelen voor kinderen van 2 en 3 jaar

Het aanbod en de mogelijkheden verschillen per locatie.

Dit heeft te maken met de pilot voor 16 uur spelen op de locatie Volkerakweg. Ontdek wat bij jouw peuter past.

Inschrijven

Ik wil mijn kind inschrijven voor de peuterspeelzaal van De Regenboog. Dit kan al vanaf de eerste verjaardag van je kind.

Afspraak maken

Heb je nog vragen of wil je eerst kennismaken en sfeer proeven? Van harte welkom!

We maken graag tijd voor je.

Tarieven en info

Je vindt de tarieven van de (peuter)opvang en meer informatie op de website van onze

Stichting H³O.

De GGD heeft de voorzieningen voor peuteropvang geïnspecteerd.

De rapporten van deze inspectie zijn openbaar en kunt u via onderstaande link bekijken.